Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užasne slike sa Dobrinje: Pse truju posipanjem otrova po parkovima

otrov_psi_dobrinja_33

Užasne slike stižu iz sarajevskog naselja Dobrinja. Naša čitateljka poslala nam je fotografije i snimke otrovanih pasa lutalica, i svjedočila kako se u dijelu tog naselja, tačnije na Dobrinji 1, dešava nešto što bi moglo ugroziti i zdravlje ljudi.

Naime, kako tvrdi naša čitateljka radi se o namjernom posipanju otrova u parkovima u spomenutom naselju, od kojeg je već uginio čopor pasa.

“Trovanje je počelo 11. marta 2017. kada je otrovan čopor od 6 pasa starosne dobi izmedju 8-9 mjeseci, zajedno s majkom i ocem”, kaže naša čitateljka i dodaje:

“Veliku količinu otrova smo pronašli u nekoliko parkova na Dobrinji 1, kako na federalnom dijelu, tako i na strani Istočnog Sarajeva.  Istog dana uginula su dva otrovana psa, a dan kasnije smo trećeg psa morali eutanazirati. Sinoć, u periodu između 23 i 24 sata još jedan otrovani pas je podlegao u strašnim mukama! Njega smo danas ukopali u blizini Sarajeva. Posjedujem i nalaze iz veterinarskih stanica kao i potvrdu da smo mi kao pojedinci morali platiti odvoz leša jednog psa iznosu od 46 km!”

Otrov koji je posut po zelenim površinama, opasan je i po zdravlje ljudi.

“Bitno je naglasiti da uz tolike količine otrova u parku ni stanovništvo, a ni djeca nisu sigurna! Radi se o površinama koja pripadaju parkovima. Danas smo ponovo pronašli otrov pored šetališta na Dobrinji 1. Travnjaci su bukvalno puni otrova, kako pužomora, tako i mišomora!”