Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija sipa-e

Uzeli novac od velikog broja vozača: Objavljen identitet uhapšenih policijskih komandira

mupusk-bihac0621-1623668923

Potvrđeno je i kako će tužilački tim nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o predlaganju mjere pritvora

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) lišili slobode komandira Policijske stanice u Bihaću Š.D. i komandira Policijske stanice Bosanski Petrovac N.M..

U okviru akcije slobode su lišeni i policijski službenici inicijala E.DŽ., S.Š. i S.H.

Prema informacijama bliskim istrazi, Avaz saznaje da je uhapšen Šemsudin Dedić, komandir policijske stanice Bihać i Nermin Mahmutspahić, komandir policijske stanice Bosanski Petrovac.

Svi policijski službenici su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, primanja dara ili drugih oblika koristi i krivotvorenja službenih isprava.

-U toku je pretres službenih prostorija u policijskim stanicama u Bihaću i Bosanskom Petrovcu, službenih automobila Policijske stanice Bosanski Petrovac, te drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, a sve se radi po naredbi Općinskog suda u Bihaću. Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili znatan broj djela korupcije, koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača motornih vozila na području općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanje prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanju novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta – riječi su sekretara Kantonalnog tužilaštva USK Jasmine Husić.

Dodala je i kako su u ovom predmetu u posljednjih nekoliko mjeseci provedene opsežne istražne radnje, u okviru kojih je audio, video i fotografski zabilježeno čak 66 slučajeva primopredaje mita, kao i da je ukupno dokumentovano 90 krivičnih djela korupcije.

Potvrđeno je i kako će tužilački tim nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o predlaganju mjere pritvora.