Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

livno

Uzeo kolegin pištolj i pucao konobarici u grudi: Policajcu iz Drvara određen pritvor

ana gloginja

Zbog težine ozljeda, A.G. je vozilom hitne pomoći prebačena u Kantonalnu bolnicu dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, Kantonalni sud u Livnu u utorak je osumnjičenom 28-godišnjem S.S iz Drvara odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Kako su prenijeli iz Kantonalnog tužiteljstva, osumnjičeni se tereti da je 9. februara ove godine u jutarnjim satima, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u Ugostiteljski objekt “Scorpion”, koji se nalazi u Drvaru, te stojeći za šankom i konzumirajući alkoholna pića u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu, te iz njega ispalio jedan hitac prema konobarici, 25-godišnjoj A.G. (nezavnično, u pitanju je Ana Gloginja) iz Drvara, koja se nalazila unutar šanka i nanio joj prostrijelnu ranu na prsima.

Zbog težine ozljeda, A.G. je vozilom hitne pomoći prebačena u Kantonalnu bolnicu dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici MUP-a Kantona 10 i PU Drvar, uz prisustvo i pod nadzorom kantonalnog tužitelja.

Nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužitelj podnio je 11. februara Kantonalnom sudu u Livnu prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, povodom odlučivanja po prijedlogu za određivanje pritvora, postupajući sudac Kantonalnog suda u Livnu donio je rješenje kojim se osumnjičenom određuje mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog je u toku.