Crna hronika

Pokušaj likvidacije

Vasković: Za naručeno ubistvo Vasiljevića plaćeno 100.000 KM

26/06/2019

Nije precizno utvrđeno koliko je ukupno plaćeno napadačima da likvidiraju Vasiljevića, ali se pretpostavlja/procjenjuje da je riječ o sto hiljada KM

Slobodan Vasiljević iz Šekovića preživio je pokušaj likvidacije, a njegovo ubistvo je naručeno, plaćeno i pomno planirano, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Vasiljević se i dalje nalazi u UKC Tuzla (zdravstveno stanje mu je stabilno), nakon što je organizovana zločinačka grupa, koju je vodio Slaviša Jurošević, pokušala da ga likvidira 2. juna 2019. godine, u crkvenom dvorištu u Šekovićima, piše Vasković.

Da postoji naručilac i finansijer ubistva, koje jeste pokušano, ali, srećom, nije izvršeno, svjedoči podatak da je Nebojši Ozimkoviću, prema informacijama do kojih sam došao, plaćeno 2.200 KM da napadačima dojavi kada Vasiljević bude izlazio iz Parohijskog doma, gdje je te noći prisustvovao lovačkom druženju.

Nije precizno utvrđeno koliko je ukupno plaćeno napadačima da likvidiraju Vasiljevića, ali se pretpostavlja/procjenjuje da je riječ o sto hiljada KM.

Ozimković je ubicama i dojavio kada je Vasiljević napustio dom, a napadači su ga metalnom šipkom, sa leđa, udarili u glavu. Nakon šo je pao, palicama su mu zadali preko trideset udaraca po cijelom tijelu. Od tih udaraca slomljena mu je jedna noga, koja je dva puta operisana tokom proteklog vremena.

Ozimković se nalazi u pritvoru sa još šestoricom napadača, dok je organizator pokušaja likvidacije Jurošević u bjekstvu i, prema svim relevantnim informacijama, nalazi se na teritoriji Srbije.

Za njim je, kako se tvrdi, raspisana međunarodna potjernica.

Osim Ozimkovića, u pritvoru su Miljan Milić (33), Stefan Radovanović (26), Stevan Garić (26), Nebojša Petković (28), Milutin Kandić (47) i Gorana Čalmić (43).

Njima uskoro ističe jednomjesečni pritvor, a ukoliko ne dođe do njegovog produženja, biće to novi atak na život Vasiljevića, ali i članova njegove porodice.

Osim navedene osmorice, postoji još najmanje šest lica koja su duboko umiješana u pokušaj likvidacije Vasiljevića.

Posebno je bitno do kraja rasvijetliti informacije da su pojedini pripadnici Policijskih stanica Milići i Šekovići pomogli Juroševiću u bjekstvu.

Napadači su bili sigurni da su uspjeli ubiti Vasiljevića, ali i da im se neće desiti ništa, niti će biti kažnjeni zbog zločina, što potvrđuje činjenica da su kod svih, tokom pretresa i hapšenja, nađene palice kojima su ga pokušali likvidirati.

Taj podatak svjedoči da su bili sigurni kako će ih Naručilac ubistva zaštiti od bilo kakvog procesuiranja.

Komentari

Autor: Slobodan Vasković

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.