Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Vatrogasci odbranili stambene objekte od požara kod Konjica

29/04/2018

Požar koji je u poslijepodnevnim satima u nedjelju izbio na sjevernom prilazu Konjica je pod nadzorom vatrogasaca, potvrđeno je Feni iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Konjic.

Trenutno se gasi požar na potezu 300 metara od željezničke stanice prema Sarajevu i požar se proteže prema releju koji se nalazi sjeverno od Konjica.

Na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Konjic, Civilne zaštite, radnici Šumarstva Prenj Konjic kao i radnici Uprave Šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Požar, koji je također izbio danas južno od Konjica je ugašen.

Kako su kazali u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Konjic, taj požar je u jednom trenutku prijetio kućama ali su spašene i vatra je ugašena.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe pretpostavljaju kako bi uzrok požara moga biti varničenje vlaka jer je u isto vrijeme požar izbio na dva mjesta.

Zbog požara u Konjicu vlak Željeznica Federacije BiH, koji prometuje na relaciji Čapljina-Sarajevo, zaustavljen je u Mostaru jer je mreža isključena s napona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.