Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povezano sa škaljarcima

Velika akcija policije: Uhapšeno 10 osoba u RS, Sarajevu i Tuzli zbog droge

mup-rs-hapsenje

Trenutno je uhapšeno 10 osoba, a vrše se pretresi na više od 20 lokacija na području RS, Kantona Sarajevo i Tuzle

U toku je velika akcija na suzbijanju organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekao je za RTRS direktor MUP-a RS Siniša Kostrešević.

Radi se o nastavku akcije iz jula mjeseca kada su uhapšeni Miloš Božović koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom i policijski službenik Mladen Milovanović.

Trenutno je uhapšeno 10 osoba, a vrše se pretresi na više od 20 lokacija na području RS, Kantona Sarajevo i Tuzle.

Više informacija biće u toku dana.

O ovom slučaju oglasili su se i iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koordinira rad na terenu velikog broja policijskih djelatnika iz više policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti u borbi protiv organiziranog međunarodnog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga se provode u Republici Srpskoj na području Banje Luke, kao i Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu u Federaciji BiH.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Evropske unije.

Nakon što se provedu lišenja slobode osumnjičenih, kao i pretresi osoba i objekata koji su predmet istrage, postupajući tužitelj dat će upute za dalje istražne aktivnosti u skladu sa zakonom”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.