Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP Kantona Sarajevo

Velika potraga: Vozilom pokosio maloljetnika, pa pobjegao s mjesta nesreće

Foto: Fena
Ilustracija

Pješak je zadobio teške povrede te da mu je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju

Na raskrsnici ulica 6. marta i Omladinska u sarajevskoj općini Hadžići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen maloljetni pješak.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), nesreća se dogodila u nedjelju u 14 sati.

-Došlo je do udara i obaranja na kolovoz malodobnog pješaka od vozila, kojim je upravljao nepoznati vozač, koji se nakon saobraćajne nesreće udaljio sa mjesta događaja, saopćeno je iz MUP-a KS.

U saopćenju se dodaje da je pješak zadobio teške povrede te da mu je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

-Policajci nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nesreće, te identifikaciji i pronalasku vozača, zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.