Niko ne zna šta se krije iza nesreće na Mostarskom raskršću u Sarajevu

automobil
Foto: Faktor.ba

Sarajevska policija radi na rasvjetljavanju saobraćajne nesreće koja se dogodila u noći sa utorka na srijedu na Mostarskom raskršću, kada se automobil Škoda Octavia zabio u ogradu pored ceste, a potom zapalio.

Ko je upravljao vozilom zasad nije poznato, a tokom uviđaja policija je utvrdila da su na vozilu nepripadajuće registarske tablice, te da je škoda još prije mjesec ukradena na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Dojavu o požaru na vozilu policija i vatrogasci su dobili oko 1.40 sati, ali do njihovog dolaska osoba ili osobe koje su bile u škodi su pobjegle s mjesta nesreće, prenosi Faktor.

– Dojavu smo dobili u 1:40 sati i odmah je jedno vozilo sa tri vatrogasca otišlo na adresu. Brzom intervencijom vatra je stavljena pod kontrolu i požar je ugašen – kazali su za Faktor u Operativnom centru PVB KS.

Kako smo uspjeli saznati, policija je odmah pokušala utvrditi kome zapravo auto pripada kako bi došla do vozača ili osoba koje su skrivile nesreću. Međutim, nemalo su se iznenadili kada su shvatili da se na škodi nalaze lažne registarske tablice koje pripadaju Renaultu Cliu te da se radi o ukradenom automobilu.

Policija je potom saznala ko je vlasnik i obavijestila ga o pronalasku njegovog ukradenog, ali i uništenog vozila. Vozač koji se nalazio za volanom škode u momentu nesreće još nije pronađen.

Upravo zbog toga policija pretpostavlja da se možda radi o osobi koja je ukrala automobil ili koja je u najmanju ruku znala da vozi ukradeno vozilo te je bila umiješana u kriminalne poslove. Istražitelji MUP-a KS provjeravaju i mogućnost da je pronađeno vozilo namjerno zapaljeno kako bi se prikrili tragovi krivičnog djela.