bijeljinsko tužilaštvo

Vlasnik pumpi “Nešković” pretukao radnika. Već je platio 7.000 a sada je dobio i optužnicu

neskovic vlasnik radnik
Foto: Screenshot

Na snimku se jasno vidjelo da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Dragana Neškovića, vlasnika benzinskih pumpi, zbog napada na radnika u augustu prošle godine, piše Gerila.

Nešković se tereti za krivično djelo zlostavljanje na radu. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično djelo zaprijećena je maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

Međutim, za isto djelo može se izreći i minimalna, odnosno novčana kazna.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem je zabilježen napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, riječ je o vlasniku Draganu Neškoviću.

Kažnjen sa 7.000 KM

Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka negirao da je on napao radnika, međutim tokom istrage utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza da se radilo o Neškoviću, te je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega.

Na snimku se jasno vidjelo da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Facebook stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

Nešković je u odvojenom postupku već novčano kažnjen zbog propusta u radu i to sa 7.000 maraka, jer je napadnuti radnik radio bez ugovora o radu.