sanski most

Vlasniku firme “Horozović stolarija” polomljene obje ruke, razbojnicu nisu nasilno ušli u kuću

Porodicna kuca Suada Horozovica
Porodična kuća Suada Horozovića u koju su razbojnici upali

Kako je jučer objavljeno, supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu

Pretučeni vlasnik firme “Horozović stolarija” iz Sanskog Mosta i dalje je u teškom stanju i nalazi se u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru, izjavio je za Dnevni avaz Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko – Sanskog kantona.

– Iz Urgentnog centra je javljeno da su teške tjelesne povrede. Prijelom obje ruke i ima polomljenih rebara te brojna nagnječenja. On još uvijek nije dao informacije istražiteljima, čeka se da on bude u stanju da govori i očekujemo da bi on mogao dati podrobnije informacije o koliko lica se radi i kakvi su bili te ostalo potrebno za istragu. Također, policija intenzivno traga za mogućim počiniteljima ovog djela – kazao je Beganović.

Porodična kuća Suada Horozovića u koju su razbojnici upali

Kako nezvanično saznaje “Avaz”, razbojnici su se predstavili da su policija te da su im vlasnici tako otvorili vrata i ne sluteći šta ih čeka.

– Imamo tu informaciju, mada to ne možemo potvrditi, to su za sada priče koje kruže. Ono što možemo potvrditi jeste da lica nisu nasilno ušla u kuću pretučenih supružnika – kazao je Beganović.

Kako je jučer objavljeno, supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu, a tek ih je ujutro oko 9 sati pronašao radnik njihove firme.