travnik

Vlasniku kafane zabila nož u srce pa otišla na piće

astor_travnik

Travničani su ga poznavali kao uzornog građanina i dugogodišnjeg zaposlenika tamošnjeg Doma zdravlja, a nakon ubistva iz policije su naglasili da iza sebe nije imao nikakvu kriminalnu prošlost

Nakon što je polovinom februara Kantonalni sud u Novom Travniku produžio pritvor konobarici Sanji Đonlić (42) zbog sumnje da je nakon ljubavne svađe nožem ubila vlasnika lokala Husu Tahirovića (58), isplivali su novi detalji iz istrage o slučaju koji je potresao Travnik.

Đonlić, konobarica koja je radila u ugostiteljskom objektu “Astor” u stambenom bloku “Grozdovi” u Travniku, kobne noći polovinom januara započela je s Tahirovićem svađu u kojoj je, nezvanično saznaje Dnevni avaz, primila nekoliko udaraca od njega. Nakon toga uzela je nož dužine oštrice 18 centimetara i zabila ga direktno u srce Tahiroviću.

Kada je shvatila šta je učinila, Đonlić je ostavila vlasnika lokala u lokvi krvi te se uputila u obližnji kafić „Alibi“ kako bi sebi osigurala alibi. No, operativnim radom na terenu policija ju je povezala sa zločinom te su istražitelji dobili potvrdu u njenom nepotpunom priznanju u policiji i Tužilaštvu.

Trenutno se nalazi u pritvoru, a policija je ovih dana dobila i rezultate vještačenja sarajevskog Centra za forenziku, koji su potvrdili sve ove navode, s obzirom na to da je DNK konobarice pronađen na nožu kojim je Tahirović ubijen. Obdukcija je pokazala da je Tahirović ubijen jednim ubodom noža direktno u srce, nakon čega je podlegao.

Travničani su ga poznavali kao uzornog građanina i dugogodišnjeg zaposlenika tamošnjeg Doma zdravlja, a nakon ubistva iz policije su naglasili da iza sebe nije imao nikakvu kriminalnu prošlost.