Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranije mu oteli milion KM, a sada ga ranili zbog 2.000 KM

policija brcko

Trojica razbojnika jučer su ujutro, oko 6.35 sati, presrela Jovu Miličića, vlasnika trgovine “Branka” u Blaževcu kod Pelagićeva, te ga ranili, pretukli i oteli mu oko 2.000 KM, potvrđeno je iz CJS Doboj.

– Sve je izgledalo kao na filmu. Razbojnici su izletjeli iz ukradenog vozila i krenuli ga tući, ranili te oteli novac pa “passatom 5” pobjegli u smjeru Gradačca, gdje su prethodno i ukrali ovo vozilo.

Miličić je i ranije bio na meti lopova kada su mu 2013. iz automobila ukrali oko milion maraka, kažu mještani, piše Večernji.hr.

U brčanskoj bolnici su rekli da je Miličić smješten na hirurgiji te da ima ozljede glave i grudnog koša, kao i to da je stabilno. Prema neslužbenim informacijama, razbojnici su bili jako dobro isplanirali ovu krađu, ali su očekivali da će žrtva imati više novca.

– Oni su ranije ukrali passat i vjerojatno su duže pratili Miličića i “snimali” gdje bi ga najlakše mogli orobiti.

Znali su da ujutro neće biti puno ljudi u blizini trgovine, a i to da bi mogli lako pobjeći, tvrde istražitelji, koji su se dali u potragu za razbojnicima i njihovim plijenom. Međutim, samo su pronašli zapaljen passat. Provjeravaju jesu li ih možda negdje snimile kamere kao i jesu li došli iz FBiH, jer su pobjegli u smjeru Gradačca.

Podsjetimo, u septembru 2013. policija je uhitila Peru Blagojevića, Željka Lazića, Marka Sekulića i Matu Antiću zbog toga što su od Miličića ukrali torbu s 460.000 eura i 120.000 KM. Oni su tada razbili prozor na njegovom vozilu, uzeli novac i krenuli bježati prema Bijeljini. Međutim, na ulazu u Bijeljinu upali su u policijsku zasjedu te su uhvaćeni.