Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobjegli s lica mjesta

Vozač i suvozač automobila koji je usmrtio pješaka predati Tužilaštvu KS

tuzilastvo ks boljakov potok (1)

Bavčić je naglasila da će uhapšeni biti zadržani 24 sata u toku kojih će ih ispitati nadležni tužilac, nakon čega će biti odlučeno o daljnjim mjerama

Dvije osobe koje su uhapšene zbog saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Boljakov Potok u ulici Smaila Šikala u kojoj je smrtno stradao jedan pješak, a drugi je povrijeđen, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, kazala je danas novinarima glasnogovornica te institucije Azra Bavčić.

Tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je Aldin Subašić (33) i Almir Balićevac (38).

Istakla je da je se vozač koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnoj saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač sumnjiči za krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi i pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Bavčić je naglasila da će uhapšeni biti zadržani 24 sata u toku kojih će ih ispitati nadležni tužilac, nakon čega će biti odlučeno o daljnjim mjerama.

– Dežurni tužilac je naložio obdukciju stradalog nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti – zaključila je Bavčić.

U naselju Boljakov potok sinoć je u saobraćajnoj nesreći smrtno stradao pješak, a policija je ubrzo pronašla vozača koji se sumnjiči za prouzrokovanje nesreće i bježanje s mjesta nesreće.

U nesreći je poginuo pješak inicijala M. H. rođen 1965. godine u Čajniču, a nastanjen u Sarajevu, dok je povrijeđen pješak inicijala U. Dž. rođen 1966. godine u Rogatici s prebivalištem u Sarajevu.

Saobraćajnu nesreću prouzrokovao je vozač A. S., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke VW Touareg, registarskih oznaka K47-T-335.