SHOWbuzz

Transglobal World Music Chart

Nevjerovatna godina za Damira Imamovića: “Singer of Tales” je najbolji evropski album!

11/09/2020

"Singer of Tales" izašao je u jeku pandemije COVID19 virusa, 3. aprila 2020. godine, u izdanju londonske kuće Wrasse Records

Transglobal World Music Chart sinoć je objavio godišnju listu najboljih izdanja! Novi Damirov album proglašen je najboljim evropskim world music izdanjem sezone septembar 2019 – septembar 2020! Laskavu titulu “The Best of Europe” ‘pjevač koji priča priče’ dobio je nakon što je nekoliko mjeseci bio u samom vrhu Transglobal liste, a mjesec juli proveo je na čelnoj poziciji.

U ukupnom poretku Top 100 albuma iz cijelog svijeta, ovo do sada najuspješnije Imamovićevo izdanje zauzelo je visoko šesto mjesto.

Novi album u doba pandemije

“Singer of Tales” izašao je u jeku pandemije COVID19 virusa, 3. aprila 2020. godine, u izdanju londonske kuće Wrasse Records. Producirali su ga legendarni producent Joe Boyd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Cohena, turskog kemenčehistu Deryu Türkana i sarajevsku violinisticu Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu.

Iako je velika turneja novog Damirovog projekta otkaza u jeku pandemije, album je privukao veliku pažnju javnosti i stručnjaka, te se do sada okitio priznanjem njemačkog Udruženja muzičkih kritičara (tzv. njemački ‘Grammy’) i već mjesecima ne silazi s vrha međunarodnih lista svjetske muzike. Damir ovih dana polako kreće s nastupima i “Singer of Tales” je već imao svoj prvi koncert u okviru Lent festivala u Mariboru.

Na ovom LINK-u možete naručiti album.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.