Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač koji je usmrtio dječaka: Volio bih da sam ja poginuo

nesreca auto

Bojan Maričić (24) iz Laktaša priznao je krivicu za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo trogodišnji Goran Dakić, a teško povrijeđena njegova polusestra Jelena Roljić.

Maričić je krivicu priznao na početku suđenja u Okružnom sudu u Banjoj Luci, što je predsjednica sudskog vijeća Olga Pantić prihvatila, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak, piše Press.

– Kriv sam i veoma mi je žao što se to dogodilo. Više bih volio da sam ja poginuo – rekao je Maričić.

Zoran Dakić, otac stradalog Gorana i Jelenin očuh, od sudskog vijeća je zatražio da najstrože kazni Maričića, navodeći da porodica zahtijeva i odštetu. U tome ga je podržala i Milkica Dakić, majka Gorana i Jelene. S druge strane, okružni tužilac Dragana Lipovčić od vijeća je zatražila da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

Maričićev branilac, advokat Jovo Pilipović, smatra da u ovom slučaju ima osnova za blažu kaznu, a sudu je predložio da optuženog oslobodi plaćanja troškova, budući da je siromašan.

– Nesporno je da se nesreća dogodila onako kako je to opisano u optužnici i da je moj branjenik vozio pijan. Ipak, treba uzeti u obzir da je njega sve to strašno pogodilo te da se kaje. I sam je povrijeđen u nesreći, a preko svojih tetaka pokušao je da se izvini ožalošćenoj porodici i da im izrazi saučešće – rekao je Pilipović.

Nesreća se dogodila 3. maja prošle godine u Bakincima kod Laktaša. U optužnici se navodi da je Maričić vozio sa 1,82 promila alkohola u krvi, kada je automobilom “pežo” sletio s puta i udario Gorana i Jelenu. U trenutku nesreće išao je prema Aleksandrovcu nedozvoljenom brzinom od 85 kilometara na sat. Usljed svega navedenog, izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u desnu bankinu, a potom prešao na lijevu stranu puta, udario u pješake i prevrnuo se.