Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća u Stanarima

Vozač za dlaku izbjegao smrt: Željeznice objavile snimak udara voza u skupocjeni automobil

zeljeznice rs sudar automobil
Foto: Željeznice RS

Željeznice Republike Srpske apeluju da se učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te da se obavezno zaustave ispred pružnog prelaza

Putnički voz Željeznica Republike Srpske udario je u subotu ujutro automobil na prelazu u Ostružnji Gornjoj u Stanarima, na vozilu je pričinjena veća šteta, a nije bilo povrijeđenih.

U Željeznicama RS kažu da je ovaj prelaz osiguran najvišim nivoom saobraćajnim znakovima na putu i svjetlosnozvučnom signalizacijom.

Oni su naveli da se ova nesreća dogodila u subotu oko 8.47 časova između Stanara i Ostružnje kada je putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Banjaluka – Doboj, naletio na putničko vozilo koje se u tom trenutku našlo na putnom prelazu.

Željeznice Republike Srpske objavile su danas snimak ove nesreće.

Путни прелаз "Остружња Горња" 02.12.2023.Саобраћајни знак СТОП мора бити довољан да се возачи друмских возила зауставе…

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Monday, December 4, 2023

Željeznice Republike Srpske apeluju da se učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te da se obavezno zaustave ispred pružnog prelaza.

Podsjećamo, iz Policijske uprave Doboj rečeno je Srni da u saobraćajnoj nesreći izuzev materijalne štete, nije bilo povrijeđenih.