Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozeći pijan ubio dječaka (6), pa se žali na visinu kazne

drugovici kod laktasa – mjesto nesrece
FOTO: Blic

Novica Crnadak (31) iz Prnjavora osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri godine zatvora, jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo dječak Marko Erak (6), a tom prilikom povrijeđene su tri osobe.

Presuda je izrečena nakon što je Crnadak tokom suđenja priznao krivicu, a to je prihvatila sudija Snježana Kudrić, javlja Euroblic.

Prema presudi nesreća se dogodila 2. jula prošle godine na magistralnom putu u mjestu Drugovići kod Laktaša.

Navedno je i da je u trenutku nesreće Crnadak bio pijan sa 1,61 promil akohola u krvi, kao i da se kretao nedozvoljenom brzinom od 97 kilometara na sat.

Prilikom mimoilaženja sa drugim automobilom, Crnadak je izgubio kontrolu nad “mazdom” i prešao u suprotnu traku.

U tom trenutku iz suprotnog smjera naišao je automobil “pasat” i došlo je do direktnog sudara.

– Usljed sudara teško je povrijeđen dječakov otac Mićo Erak (37) koji je upravljao “pasatom” kao i saputnica Jelena Erak (44), a sa lakšim povredama prošao je Slobodan Erak (39) – navedeno je u presudi.

Povrijeđeni dječak Marko nakon nesreće je prevezen u Univerzitetsko klinički centar RS u Banjaluci, ali je usljed teških povreda preminuo 23. jula prošle godine.

Zanimljivo je da nakon ovako teške saobraćajne nesreće nije bilo saopštenja ni iz policije, niti iz tužilaštva.

Meštani Drugovića, gdje se dogodio stravični udes rekli su za “EuroBlic” ranije, kako su pričali da im je čudno da ova nesreća nije spomenuta u medijima.

– Bila je to veoma teška nesreća. Sjećam se da je dijete bilo teško povrijeđeno i da se pričalo da su male šanse da preživi. Sa Crnatkom u vozilu je bio još jedan mladić iz našeg sela, a nijedan od njih nije ozbiljnije povrijeđen – rekla je tada jedna mještanka koja nije željela da joj spominjemo ime.

Prema njenim riječima na ovom dijelu puta često se dešavaju teške saobraćajne nesreće.

– U posljednjih nekoliko godina bilo je na desetine saobraćajnih nesreća na ovom dijelu puta, a u većini slučajeva uzrok nesreće je neprilagođena brzina. Imamo nekoliko pravaca, pa vozači često voze puno više od ograničenja i zbog toga dolazi do sudara – istakla je sagovornica.

Najavljena žalba

Živko Bojić advokat od Novice Crnatka najavio je žalbu na ovu presudu, jer smatra da izrečena kazna nije adekvatna.

– Kazna je previsoka i ne odgovora onome što je počinio. Njegova krivica nije tolika – izjavio je nakon presude advokat Bojić.