Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trogodišnja Sofija izgubila bitku sa životom

sofija micevic

Trogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke, za čije ozdravljenje se molila cijela BiH, a i šire, jutros je, nažalost izgubila bitku sa životom, potvrdili su za “EuroBlic” izvori bliski članovima porodice male heroine.

Sofija je bolovala od akutne limfoblastne leukemije, i bila je na liječenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Čupić” u Beogradu, gdje je primala terapiju kako bi što prije mogla otputovati na liječenje u Ameriku.

Nažalost srce male heroine nije izdržalo.

Djetinjstvo trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke nije bilo ni nalik odrastanju njenih vršnjaka. Ona je rasla između bolničkih zidova. Od kada joj je u četvrtom mjesecu otkrivena opaka, akutna limfoblastna leukemija neprekidno je trajala borba za njen život. Poslije niza terapija i neuspješne transplantacije matičnih ćelija, trebala je da otputuje u Ameriku na liječenje, jer je to bila jedina šansa da preživi.

Naime, jedina klinika koja je ponudila pomoć za Sofiju je “The Johns Hopkins Hospital” u Baltimoru u Americi.

U akciju prikupljanja novca za Sofijino liječenje uključile su se brojne organizacije, institucije BiH i građani, ali nažalost malena Sofija iz zdravstvenih razloga nije dobila dozvolu da putuje avionom u Ameriku.