Crna hronika

potvrđeno

Vrhovni sud FBiH povećao kaznu Irhadu Kurtaju na sedam godina zatvora

01/03/2021
FOTO: Avaz.ba

Kurtaj je optužen da je 13. septembra 2019. godine u 19.55 sati u ulici Gradačačka, sarajevska općina Novi Grad, nakon kraće verbalne prepirke, brutalno pretukao D. L. (56), nastanjenog u Sarajevu

Vrhovni sud Federacije BiH povećao je na sedam godina zatvorsku kaznu Irhadu Kurtaju (39) zbog nanošenja teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom, potvrđeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda Kurtaj je bio osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora. Tužilaštvo je od Vrhovnog suda tražilo veću kaznu, dok je odbrana bila mišljenja da se Kurtaju treba izreći blaža kazna.

Kurtaj je optužen da je 13. septembra 2019. godine u 19.55 sati u ulici Gradačačka, sarajevska općina Novi Grad, nakon kraće verbalne prepirke, brutalno pretukao D. L. (56), nastanjenog u Sarajevu.

Navodi se da je 56-godišnjeg D. L. udario pesnicom, usljed čega je nastradali pao na asfalt, a Kurtaj ga je nastavio udarati rukama i nogama u predjelu glave i gornjeg dijela tijela.

D. L. je tom prilikom zadobio više teških povreda opasnih po život te je pao u stanje duboke kome, da bi tri dana poslije preminuo na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

Kurtaj je poslije napada pobjegao, ali je uhapšen nakon raspisivanja potjernice. Presuda Vrhovnog suda je pravomoćna i optuženi Irhad Kurtaj će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.