Slovenci sonarima tragaju za Beucom

beuc potraga drina

U potragu za Andrejem Beucom (34) iz Krškog, koji je prije tri danas nestao u rijeci Drini, nakon skoka sa mosta u Zvorniku, od danas se uključila i ekipa slovenačkih ronilaca.

Ekipa iz Slovenije počela je danas da pretražuje Drinu ispod mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović rekao je novinarima da su ronioci iz Slovenije došli da pomognu potragu za Beucom, koji je nestao nakon skoka u Drinu 7. augusta.

“Stiglo je devet ronilaca sa tri čamca i potrebnom opremom. Svi smo iskusni i bavimo se ovim poslom više od 20 godina”, rekao je Šainović.

On je dodao da je ovoj ekipi Drina malo poznata, tako da su prvo pogledali karte ove rijeke.

“Upotrijebit ćemo sonare da nam pomognu u pretrazi mogućih mjesta. Posao će otežavati i mutna voda, pa moramo ići opreznije, a to znači i sporije”, naveo je Šainović.

On je dodao da će slovenački ronioci ostati u Zvorniku najmanje dva dana, ali je izrazio nadu da će pronaći Andreja i da će pretraga biti završena i ranije.

U pretrazi učestvuju i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, a uskoro će im se pridružiti članovi ronilačkih klubova “TRB” iz Bijeljine i “Nemo” iz Brčkog.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode kako bi olakšala roniocima i vatrogascima pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Polazna tačka potrage (Foto: Srna)

Polazna tačka potrage (Foto: Srna)

Andrej Beuc nestao je 7. avgusta, nakon skoka u Drinu sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, sa visine od 20 metara. On je nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima koje je organizovano u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”. Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Iz Gradske uprave Zvornik rekli su da će nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, biti poznat uzrok smrti.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca koja se još nalazi u Zvorniku.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.