Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osam uhapšenih

Za manje od 24 sata policija pronašla i uhapsila huligane koji su divljali u Mostaru

neredi opine

Maskirane osobe su s mjesta događaja pobjegle vozilima marke BMW zlatne boje, Renault Clio tamno plave boje i Golfom II crvene boje

Mostarska policija za manje od 24 sata identifikovala je, pronašla i uhapsila osam huligana koji su sinoć divljali u mostarskom naselju Opine.

Kako Fokus saznaje, uhapšeno je osam huligana i svi su pripadnici navijačke grupe Ultras koja prati utakmice Zrinjskog iz Mostara. Svih osam uhapšenih je iz Ortiješa.

Podsjećamo, pedesettrogodišnji M.G iz Mostara ozlijeđen je u sinoćnjem huliganskom napadu u mostarskom naselju Opine. Povrijeđeni je prevezen kolima hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” gdje mu je pružena pomoć.

Naime, kako su izvjestili iz Ministarstva unutarnjih poslova HNK, grupa maskiranih osoba pravila je nered, te palicama i drugim predmetima lupala stakla na tamošnjoj kladionici i ugostiteljskom objektu.

Maskirane osobe su s mjesta događaja pobjegle vozilima marke BMW zlatne boje, Renault Clio tamno plave boje i Golfom II crvene boje.

U potragu za počiniteljima uključene su sve patrole policije, a na mjesto događaja izašli su pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili uviđaj.