Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u ahatovićima

Za Midhata je koban bio ubod u vrat, osumnjičeni predati Tužilaštvu KS

ubistvo ahatovici (1)

Čardaković je ubijen nožem u tučnjavi u kojoj je učestvovalo više osoba

Nakon hapšenja tri muške osobe zbog ubistva Midhata Čardakovića u sarajevskom naselju Ahatovići, policija je danas osumnjičene Hameda Šutrovića (1999), Aldina Šabića (2001) i Senada Šabića (1969) predala u nadležnost sarajevskog Tužilaštva, javio je Avaz.

Oni će tokom dana biti ispitani nakon čega će postupajući tužilac predložiti da im se odredi mjera jednomjesečnog pritvora.

Čardaković je ubijen nožem u tučnjavi u kojoj je učestvovalo više osoba.

Nezvanično, kobna je bila rana na vratu zbog koje je iskrvario.

Portparol kantonalnog MUP-a Mirza Hadžiabdić rekao da je ubistvu prethodila tuča više osoba u ulici Ranovačka, u naselju Ahatovići, opština Novi Grad.

Prema njegovim riječima, po dolasku na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je druga lakše povrijeđena, takođe nožem.

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Svemu je prethodio sukob njihovih komšija iz ulice u kojem oni nisu uopće učestvovali. Navodno je jedan od aktera došao u njihovo dvorište, nakon čega su ostali stigli s noževima, da bi na kraju najdeblji kraj izvukao nesretni bračni par, koji ima dvoje maloljetne djece.