HNK

Za nanošenje teških tjelesnih povreda dobili po šest mjeseci zatvora

tuzilastvo hnk (1)

Općinski sud u Mostaru je svim optuženicima produžio pritvor, koji će, kako su naveli, trajati do upućivanja optuženika na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci

Kantonalno tužilaštvo HNK u srijedu je zaključilo Nagodbu o priznanju krivnje s optuženicima Dejanom Ahmetovićem (1989.), Željkom Sejdovićem (1998.) i Ahmedom Sejdovićem (1995.) koju je Općinski sud u Mostaru prihvatio i istog dana im izrekao osuđujuću prvostepenu presudu kojom ih je proglasio krivim za nanošenja teških tjelesnih povreda te im izrekao kaznu zatvora u trajanju od po šest mjeseci.

Optuženicima je u kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 16. marta ove godine, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

Također, Općinski sud u Mostaru je svim optuženicima produžio pritvor, koji će, kako su naveli, trajati do upućivanja optuženika na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci.

Naime, trojici optuženika se optužnicom Tužilaštva stavljalo na teret da su 16. marta ove godine oko 21 sat u ulici Mostarskog bataljona b.b. u Mostaru ušli u poslovni prostor u kojem se nalazio oštećeni O. T.

Prvooptuženi Dejan Ahmetović udario je nogom u staklo na ulaznim vratima navedenog prostora, razbio ga te otključao ulazna vrata, a potom su sva trojica ušla u unutrašnjost poslovnog prostora te šakama i nogama, koristeći pri tome i metalni bokser, udarali oštećenog u predjelu glave i stomaka, uslijed čega je oštećeni zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma donje čeljusti, navodi se u priopćenju.