Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevska "trojka"

Za osam dana opljačkali dvije benzinske pumpe, hotel i dvije radnje

oktavija hapšenje bašića
FOTO: Avaz.ba

Bašić je ranije u julu ove godine, u ulici Alibega Firdusa u sarajevskom naselju Švrakino Selo, pokušao automobilom pregaziti policijske službenike

Nakon što je lišen slobode jučer na Dobrinji, odbjegli osuđenik Armin Bašić predat je danas Sudskoj policiji.

Bašić je slobode lišen u nastavku policijske akcije kodnog naziva “Porto”, koja se provodi zbog više krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Prethodno su 3. jula slobode lišeni lišeni 25-godišnji Armin Husić i 24-godišnji Adnan Kahriman. Tada je Bašić uspio pobjeći.

Za ovu trojicu postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 13. do 21. juna na području Kantona Sarajevo počinili četiri razbojništva i dvije teške krađe. Pri počinjenu spomenutih djela pričinjena je materijalna šteta veća od 100.000 KM na štetu fizičkih i pravnih lica, piše Klix.

Nezavnično, njima se na teret stavlja razbojništvo na benzinskoj pumpi Hifa Oil koje se desilo 13. juna u sarajevskoj općini Novi Grad.

Također ih se tereti i za razbojništvo u sarajevskom hotelu Pino Nature, kao i tešku krađu u radnji Tehno Tex na Ilidži.

Tereti ih se i da su u istom periodu opljačkali i zlatarsku radnju Omić na Ilidži, kao i još jednu benzinsku pumpu na Ilidži.

Osim toga 25-godišnji Husić tereti se i za držanje oružja za koje nema dozvolu s obzirom da je prilikom pretresa kod njega pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom, dok se 35-godišnji Bašić tereti i za krivična djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”.

Bašić je ranije u julu ove godine, u ulici Alibega Firdusa u sarajevskom naselju Švrakino Selo, pokušao automobilom pregaziti policijske službenike. Bašića je, podsjećamo, iz KPZ Mostar izašao na dopust, ali se nije vratio na izdržavanje kazne.