Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kantonalni sud u tuzli

Za pljačku kladionice dobio pet godina zatvora, poznato i koliko je novca ukrao

Pljacka-kladionice
Foto: Screenshot
Ilustracija

Optuženom je nakon izricanja prvostepene presude produžen pritvor, koji može trajati najduže devet mjeseci, računajući od dana izricanja presude, do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora

Kantonalni sud u Tuzli donio je i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 03 0 K 024390 24 K kojom je optuženi M.Dž. proglašen krivim zbog počinjenja krivičnog djela Razbojništvo, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Optuženi je proglašen krivim što je dana 11. novembra 2024. godine, oko 23:12 sata, u Tuzli, u sportskoj kladionici „Premier” Čitluk P.J. Tuzla, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, upotrebom sile i prijetnjom uz upotrebu oružja, napao na život i tijelo druge osobe, te oduzeo tuđu pokretninu.

U napadu je nanio lake tjelesne povrede D.O., te otuđio iznos od 1.200,00 KM, čime je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženom je nakon izricanja prvostepene presude produžen pritvor, koji može trajati najduže devet mjeseci, računajući od dana izricanja presude, do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.