Crna hronika

mup rs

Za tri dana policija zaustavila 739 pijanih vozača, jedan je “prekucao” alkotest

13/11/2019

Za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju

Policija RS je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 g/kg.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS u okviru akcije koja je trajala od 7. do 10. novembra, evidentirali su 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prisustva alkohola u organizmu. Takođe, 21 osoba je sankcionisana zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

“Kod 401 vozača utvrđena je količina alkohola od 0,31 do 0,80 g/kg. Kod 250 vozača utvrđena je količina alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg. 88 vozača imalo je više od 1,51 g/kg alkohola u krvi”, saopštili su iz MUP-a RS.

Dodaju da su 27 vozača mlađih od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva imali više od 0,0 g/kg alkohola u organizmu.

“Takođe, za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan”, rekli su u MUP-uu RS.

Za prekršaje prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta, sankcionisano je 2.868 učesnika u saobraćaju, dok će za 535 učesnika u saobraćaju, kojima je brzina kretanja vozilom evidentirana mobilnim radarskim sistemima, prekršajni nalog biti dostavljen putem pošte.

S obzirom da trenutni vremenski uslovi uslovljavaju odvijanje saobraćaja po mokrom i vlažnom kolovozu, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.