Crna hronika

tračak nade

Njemački stručnjaci otključali telefon ubijene Lane Bijedić: Je li pronađen ključni dokaz?

13/11/2019

U toku jeizvlačenje podataka iz njenog telefona, od poruka do poziva, kao i druge informacije zabilježene u sistemu, koje će biti predmet opsežne analitike

Više od mjesec nakon surovog ubistva Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, konačno se ukazao tračak nade da će doći do svojevrsnog pomaka u istrazi.

Kako se saznaje, Lanin telefon su, potvrđeno je iz više izvora, među ostalima i iz Federalne uprave policije (FUP), uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj agenciji!

Telefon je u petak, kako javlja Dnevni avaz, stigao iz Njemačke u FUP, gdje stručnjaci ove policijske agencije od jučer intenzivno rade na vještačenju. Praktično, izvlače podatke iz njenog telefona, od poruka do poziva, kao i druge informacije zabilježene u sistemu, koje će biti predmet opsežne analitike.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK i u Tužilaštvu ZHK čekaju, također, i na rezultate brojnih drugih vještačenja, a i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini, koji pokazuju tok njenog kretanja.

Bijedić je, podsjetimo, kobnog dana, 6.septembra, zbog još neutvrđenih razloga, iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine.

Tokom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Istražitelji u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, podsjetimo, polagali su veliku nadu upravo u njen telefon s obzirom na to da do sada nisu naišli ni na jedan koristan trag.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.