Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zadavljen 64-godišnjak na Ilidži, policajac koji nije bio na dužnosti uhvatio ubice

butmir_ubistvo1

U ilidžanskom naselju Butmir, ulica Plavi put, sinoć oko 22:00 sata, svirepo je zadavljen 64-godišnji N. P. Prema riječima mještana ubice K.S. (1997.) i O.M. (1977.) nakon ubistva su otuđile “VW Golf” IV, te se uputile u Poligonsku ulicu gdje su se nakratko zaustavile.

Sudbina je htjela da se u tom trenutku pripadnik PU Ilidža Elvir Husilović vraća kući s dužnosti. Pošto su mu ubice bile sumnjive, prišao je automobilu i zatražio lične karte kako bi ih identifikovao. Vozač je policajcu pružio ličnu kartu, a suizvršilac je otvorio suvozačeva vrata i dao se u bijeg.

Pripadnik PU Ilidža savladao je vozača i pozvao pomoć. Patrola PU Ilidža je brzo izašla na lice mjesta i uhapsila bjegunca.

butmir_ubistvo

Nakon priznanja počinjenog krivičnog djela policija se iza ponoći dovezla do kuće ubijenog. Braća ubijenog i ostali članovi porodice, koji žive u istom dvorištu, bili su zatečeni jer do tog trenutka nisu primjetili ništa sumnjivo.

zvrda

Revnosni policajac Elvir Husilović spriječio je da ubice pobjegnu

“Ovo je strašno. N. P. je bio samac, živio je u dupleksu zajedno sa najstarijim bratom i nikad se ni skim nije zamjerao. Inače, to je jedna divna i radna porodica koja gleda samo svoj posao. Boljih komšija ovdje nema.

Šokirani smo jer je ovo mirno naselje, mahom su svi starosjedioci i nikad nije bilo nikakvog kriminala. Odjednom, imamo ubistvo u ulici, kriminalci se više ničeg ne boje”, kazao je prvi komšija za Fokus.ba.

Prema nepotvrđenim informacijama koje smo čuli na licu mjesta uhapšeni su došli iz Općine Hadžići.

Istražitelji još uvijek utvrđuju da li su ubice poznavale ubijenog N. P. i s njim se dovezli do kuće ili su ga pratile i nasrnule nakon što je otključao vrata.

O svemu je obavješten kantonalni tužilac, a istražitelji nastavljaju raditi na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva.

butmir_ubistvo3