Zapalio kuću nakon što nije mogao pretući njenog vlasnika

policija_4

Policijska uprava Mostar dostavila je izvješće o dopuni kaznene prijave Kantonalnom tužiteljstvu Mostar protiv Adisa Kuke, rođenog 21. maja 1971. godine u Mostaru, nastanjenog u Salakovcu b.b., općina Mostar, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari.

Kako je danas saopšteno iz MUP-a HNK, osumnjičeni je 20. oktobra oko 14 sati u mjestu Salakovac ničim izazvan došao do porodične kuće Hilme Sefića, gdje je tražio vlasnika kuće kako bi se s njim fizički obračunao.

U kući nije bio niko od članova porodice Sefić, te je Adis Kuko čekićem razbio ulazna vrata ušao u kuću i razbijao namještaj i tehničke stvari koje je našao u stanu, a nakon toga podmetnuo požar u prizemlju porodične kuće.

Istoga dana oko 19 sati Kuko je u mjestu Salakovac unutar IPC Centra Salakovac razbio prednje vjetrobransko staklo i bočno prozorsko staklo na motornom vozilu Passat, vlasništvo Zlatka Rizvanovića.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici operativnim radom na terenu i iskazom svjedoka došli su do saznanja da je kaznena djela oštećenje putničkog motornog vozila i podmetanje požara u obiteljskoj kući Hilme Sefića počinila ista osoba odnosno Adis Kuko.

On je uhapšen 21. oktobra , a nakon kriminalističke obrade priznao je izvršenje oba kaznena djela, navodi se u priopćenju.