Crna hronika

akcija "konak"

Zasadio u dvorištu 14 stabljika marihuane, policija mu ih je pronašla, oduzet i pištolj

24/08/2022
Foto: FUP

Uhapšena osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnog djela „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“

U operativnoj akciji „Konak“ uhapšen je jedna osoba iz Konjica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic, u utorak je poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsila osobu inicijala A.K. (1991.) s područja općine Konjic.

Uhapšena osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnog djela „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičene osobe u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu „Cannabis“, pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, NN sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke „Cannabis“, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađeno, te će protiv istog u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom Tužilaštvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.