Crna hronika

brčko

Zatražen pritvor osumnjičenom za podmetanje požara na automobil zastupnika

03/09/2021

Policija Brčko distrikta BiH jučer je lišila slobode N.T. koga je danas, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predala Tužiteljstvu, gdje je obavljeno njegovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenog

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za N.T. (19) osumnjičenom za izazivanje opće opasnosti podmetanjem požara na automobilu zastupnika u Skupštini Distrikta.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv N.T. zbog sumnje da je 29. maja oko 02.00 sata podmetnuo požar na automobilu Kia Frontage, vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH Uroša Vojnovića. Sumnja se da je na vozilo, koje je bilo parkirano u Ulici Bosanskih kraljeva, posuo benzin, a zatim ga zapalio upaljačem izazvavši veću materijalnu štetu na automobilu.

Policija Brčko distrikta BiH jučer je lišila slobode N.T. koga je danas, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predala Tužiteljstvu, gdje je obavljeno njegovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

Zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, Tužilaštvo je odmah predložilo Osnovnom sudu Distrikta određivanje pritvora za N.T. o čemu će sud odlučiti u naredna 24 sata, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.