BiH

6. april

Kolegij Gradskog vijeća odlučio naknadno obilježiti Dan Grada Sarajeva

03/09/2021

Osim gradskih vijećnika, gradonačelnice i zamjenika, sjednici će prisustvovati dobitnici "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2021., kao i dobitnici drugih priznanja i nagrada Grada Sarajeva

Na današnjoj sjednici Kolegija Gradskog vijeća dogovoreno je da će se Šesta sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održati 29. septembra u Vijećnici.

Unatoč preprekama koje je prouzročila pandemija Covid 19, Kolegij Gradskog vijeća je odlučio naknadno, ali ipak u ovoj godini obilježiti 6. april – Dan Grada Sarajeva. Umjesto uobičajene višednevne manifestacije s brojnim događajima, bit će održana samo Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Osim gradskih vijećnika, gradonačelnice i zamjenika, sjednici će prisustvovati dobitnici “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2021., kao i dobitnici drugih priznanja i nagrada Grada Sarajeva koje će im gradonačelnica Benjamina Karić i predsjedvajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović svečano uručiti.

Kolegij Gradskog vijeća se na kraju odredio o postupanju prema određenim inicijativama građana, upućenim Gradskom vijeću, a vezanim za regulaciju prostora na području Grada Sarajeva, saopćeno je iz Stručne službe Gradskog vijeća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.