Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Zatražen pritvor za Benjamina Arslanagića koji je usmrtio Vedada Ibrahimovića

arslanagic

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemiravanja javnosti

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za određivanja jednomjesečnog pritvora Benjaminu Arslanagiću, osumnjičenom za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Istovremeno, predložen je pritvor i maloljetniku koji je bio u automobilu sa osumnjičenim, a koji se sumnjiči za saizvršilastvo o čemu će odlučivati sudija za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu.

Osumnjičeni Arslanagić tereti se da je u subotu, 27. marta kod Sarajevo City Centra automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je nakon tragičnog događaja priznao da je imao namjeru izvršiti ubistvo Ibrahimovića s kojim je odranije bio u sukobu.