Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KSS

Odgođeno suđenje Benjaminu Arslanagiću za ubistvo

arslanagic

Prema tužbenim navodima, optuženi se tereti da je 27. marta 2021. godine oko 11 sati vozeći automobil “nissan almeru”, nakon što je ugledao V. I., zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”

Nastavak suđenja Benjaminu Arslanagiću, optuženom za ubistvo, koji je bio zakazan za danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) odgođen je zbog bolesti člana Sudskog vijeća.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je u junu 2021. godine, a Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Prema tužbenim navodima, optuženi se tereti da je 27. marta 2021. godine oko 11 sati vozeći automobil “nissan almeru”, nakon što je ugledao V. I., zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”.

Kako se u optužnici navodi, maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu, izašao je s nožem u ruci i pošao prema oštećenom V. I. koji je krenuo bježati, a nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom.

Od udaraca automobilom oštećeni je zadobio teške povrede od kojih je podlegao.

U odnosu na maloljetnika, koji je bio u automobilu s optuženim, podnijet je prijedlog nadležnom sudu u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.