Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatražen pritvor za dvoje uhapšenih u akciji “Postman”

sud bih tuzilastvo tuziteljstvo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog za određivanje mjera pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u okviru međunarodne akcije “Postman”, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene: Jusufa Avdića (1986) iz Brčkog, državljanina BiH i Srećka Ponjevića (1986) iz Brčkog, državljanina BiH

Prijedlog pritvora upućen je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka b) ZKP BiH, odnosno zbog osnovane bojazani da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela Organizovani kriminal iz člana 250., u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195., a sve u vezi sa članom 54. KZ BiH.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH.