Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zenici se okupili mladi bh. nogometaši

mlada reprezentacija bih06

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine (U-21), koja će odigrati pripremne utakmice sa olimpijskom selekcijom BiH i reprezentacijom Azerbejdžana, okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Selektor BiH Darko Nestorović ističe da će u ovom pripremnom ciklusu njegova ekipa imati priliku da odigra dvije kvalitetne utakmice uoči nastavka kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2017. godine, saopćeno je iz NS BiH.

– Dvije kvalitetne pripremne utakmice će nam dobro doći pred nastavak kvalifikacija, te da provjerimo neka nova imena koja konkurišu za naš tim. Četiri mlada reprezentativca su trenutno na okupljanju seniorske reprezentacije, tako da se otvorio prostor za neke nove momke koji su svojim igrama u klubovima pokazali da zaslužuju poziv. Tu ima i nekih mlađih igrača koji će moći nastupati i u naredom kvalifikacionom ciklusu. Pred nama su kvalitetne provjere, a na igračima je da se pokažu – rekao je Nestorović.

Selektor BiH dodaje da će s prvobitnog spiska za ovu reprezentativnu akciju nedostajati dva igrača.

– Imamo dvije izmjene u sastavu. Hajradinović i Suljić pregovaraju sa svojim klubovima oko produženja saradnje i imaju naše odobrenje da propuste ovo okupljanje. Naknadno smo pozive uručili dvojici mladih igrača Sarajeva, Osmanoviću i Rastoderu – rekao je Nestorović.

Utakmica mlade i olimpijske selekcije na programu je sutra u 17 sati u zeničkom Trening kampu, dok će meč s Azerbejdžanom biti odigran 3. juna u 17 sati u Krškom (Slovenija).