Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatražen pritvor za Merhunisu Dedić koja je otela bebu

Merhunisa Dedic

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je od Opštinskog suda određivanje pritvora za Merhunisu Dedić (1990) iz sela Goduša kod Visokog, koja je osumnjičena za otmicu, odnosno krivično djelo oduzimanje djeteta. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, potvrđeno je iz Tužilaštva, piše Oslobođenje.

Podsjetimo, Merhunisa je u četvrtak ukrala dijete porodice Ismailovski (Kenana i Lejle) iz Hadžića želeći da prevari supruga Muhameda i njegovu porodicu. Njima je, naime, rekla da je rodila blizance, ali da je jedno dijete preminulo. Muhamed i članovi njegove porodice radovali su se rođenju djeteta te im je upravo zato teško palo kada su saznali da je Merhunisa Dedić uhapšena jer je iskoristila trenutak kada Kenan Ismailovski bio na poslu, te je na prevaru izvukla iz kuće njegovu suprugu Lejlu. Potom je obučena kao patronažna sestra ušla u njihov stan, namamila Lejlinu sestru Nađu Mehdi u WC i tu je zaključala, te ukrala novorođenog dječaka i pobjegla s njim.

Sakrila se u hostel Ferijalac odakle je, nakon izvjesnog vremena, namjeravala doći u Godušu sa “njenom” bebom. Međutim, nakon munjevite reakcije policije, koja je ekspresno uspjela da je pronađe i uhapsi, njeni planovi su pali u vodu.

Muhamed je Merhunisu upoznao u maju 2016. godine na svadbi svog rođaka. Doveo ju je iz jednog sela kod Kiseljaka i u avgustu su se vjenčali, te počeli živjeti u kući njegovih roditelja. Koliko je bila spretna u sakrivanju istine da je trudna govori podatak da je porodici rekla da je u bolnici, a kada bi joj dolazili iz Visokog u posjetu, dočekivala ih je ispred bolnice na Koševu.

Nakon što je ovaj skandal dospio u javnost, Muhamed i njegova porodica su putem pojedinih internet portala poručili Merhunisi da više neće da čuju za nju.