Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo tk

Zatražen pritvor za Mujića i Mustafića: Tukli ga satima, pa mu zovnuli taksi

hapsnje mup tk

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je Općinskom sudu Tuzla uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Amira Mujića (30) i Emina Mustafića (28) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama u pokušaju.

Oni su osumnjičeni da su 7. jula 2020. godine pozvali oštećenog E. M. u stan koji je koristio Mustafić, a u kojem se nalazilo više osoba, te su ga odmah po ulasku u stan počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i cijelom tijelu, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Kako se nadalje navodi, nakon toga su mu svezali ruke i noge i nastavili ga udarati, a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanijevši mu veći broj povreda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu.

– Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi – navodi se.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičene lišili slobode 14. jula, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predani u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.