Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatražen pritvor za muškarca koji je silovao osmogodišnju djevojčicu

brcko policija

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora osumnjičenom Jasminu Radenici (22), koji je sinoć lišen slobode u okviru istrage o spolnom odnosu s djetetom u naselju Prutače južno od Brčkog.

“Nakon što je tokom dana ispitan u Tužiteljstvu prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao pobjeći ili da bi mogao ponoviti kazneno djelo, obzirom na nedostupnost nakon izvršenja kaznenog djela, te imajući u vidu da je ranije višestruko osuđivan između ostalog i za kaznena djela protiv spolne slobode i morala.

Osim toga, radi se o istrazi za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela. S tim u vezi ocijenjeno je da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda“, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

Podsjećamo, sinoć oko 21 sat u mjestu Štrepci, Policija Brčko distrikta uhapsila je i privela u policiju J.R.(22), koji se sumnjiči da je počinio spolni odnos nad osmogodišnjom djevojčicom u mjestu Prutače kod Brčkog.