Zatražen pritvor za muškarca koji je silovao osmogodišnju djevojčicu

brcko policija

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora osumnjičenom Jasminu Radenici (22), koji je sinoć lišen slobode u okviru istrage o spolnom odnosu s djetetom u naselju Prutače južno od Brčkog.

“Nakon što je tokom dana ispitan u Tužiteljstvu prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao pobjeći ili da bi mogao ponoviti kazneno djelo, obzirom na nedostupnost nakon izvršenja kaznenog djela, te imajući u vidu da je ranije višestruko osuđivan između ostalog i za kaznena djela protiv spolne slobode i morala.

Osim toga, radi se o istrazi za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela. S tim u vezi ocijenjeno je da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda“, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

Podsjećamo, sinoć oko 21 sat u mjestu Štrepci, Policija Brčko distrikta uhapsila je i privela u policiju J.R.(22), koji se sumnjiči da je počinio spolni odnos nad osmogodišnjom djevojčicom u mjestu Prutače kod Brčkog.