Crna hronika

Zatražen pritvor za muškarca koji je silovao osmogodišnju djevojčicu

22/05/2015

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora osumnjičenom Jasminu Radenici (22), koji je sinoć lišen slobode u okviru istrage o spolnom odnosu s djetetom u naselju Prutače južno od Brčkog.

“Nakon što je tokom dana ispitan u Tužiteljstvu prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao pobjeći ili da bi mogao ponoviti kazneno djelo, obzirom na nedostupnost nakon izvršenja kaznenog djela, te imajući u vidu da je ranije višestruko osuđivan između ostalog i za kaznena djela protiv spolne slobode i morala.

Osim toga, radi se o istrazi za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela. S tim u vezi ocijenjeno je da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda“, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

Podsjećamo, sinoć oko 21 sat u mjestu Štrepci, Policija Brčko distrikta uhapsila je i privela u policiju J.R.(22), koji se sumnjiči da je počinio spolni odnos nad osmogodišnjom djevojčicom u mjestu Prutače kod Brčkog.

Komentari

4 Comments

 1. Lilijana Horvat

  22/05/2015 at 18:23

  Kaznila biga do smrti ker zamene ni človek ampak žival

 2. omkoo

  25/05/2015 at 18:37

  Hitno kastrirati i osjeci obje ruke i pustat na slobodu da se pati ostatak zivota.

 3. omkoo

  25/05/2015 at 18:39

  Nije ni ker takav gos Ljiljana jer svaki ker ce poginut dabi djete zastitijo.

 4. Suad Zunic

  25/05/2015 at 23:09

  čuj kaže zatražen pritvor,njega treba sravniti sa zemljom iste sekunde,kakav pritvor ,samo streljati i tako više njih pa ćeš vidjeti hoćel mu nampasti nekom drugom da to ponovi.Zato i radi ko šta hoće samo oštriji biti…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.