saslušan

Zatražen pritvor za Rodoljuba Gajića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Krunića

rodoljub gajic1 (1)

Rodoljub Gajić je radio na obezbjeđenju kuće Slaviše Krunića

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci predložio je mjeru pritvora za Rodoljuba Gajića iz Banje Luke, radnik zaštitarske firme „Sector Security“, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pripremanju i izvršenju ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubistva Gorana Ilića.

– Gajić je saslušan, te predat sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, koji će se izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora – potvrdila je za Fenu portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Policija RS-a predala je jučer Gajića Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim krivičnim djelima koja ga sumnjiče da je 22. aprila, oko 22.30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima, a u okviru te istrage ostvarena je i saradnja s MUP-om Republike Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je radio na obezbjeđenju kuće Slaviše Krunića.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22. aprila, ubijene su tri osobe, a jedna je teško ranjena iz vatrenog oružja.

Ubijeni su vlasnik kompanija “Sector Security” i “Žitoprodukt”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac Goran Ilić ranjen.

Policija RS podnijela je ranije izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.