Crna hronika

Akcija "Nevera"

Zatraženo produženje pritvora Imamoviću, Begiću i Subašiću

29/08/2022

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima - neovlašteni promet opojnih droga i pranje novca (KZBiH)

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih u trajanju od dva mjeseca, a koji su lišeni slobode u akciji kodnog imena “Nevera“. Prijedlog za produženje pritvora odnosi se na – Edvina Imamovića (1989), Emira Begića (1992) i Emira Subašića (1989).

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima – neovlašteni promet opojnih droga i pranje novca (KZBiH).

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Mjera pritvora potrebna je kako bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.