Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u sarajevu

Završen uviđaj na Stupu: Zbog pogibije dvojice radnika uhapšeno pet osoba

uvidaj(1)

Završen je uviđaj na Stupu, područje općine Ilidža, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Policija je, nakon pogibije dva građevinska radnika u sarajevskom naselju Stup, uhapsila pet lica zaposlenih u građevinskoj firmi.

Uhapšeni su osumnjičeni za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Uhapšeni lica su smještena u prostorije Jedinice za obezbjeđenje objekata i zadržavanje uhapšenih Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će, pod nadzorom dežurnog tužioca kantonalnog Tužilaštva, nad njima tokom narednog dana biti nastavljena kriminalistička obrada, saopšteno je iz policije.

Policija je završila uviđaj na Stupu, opština Ilidža, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, na gradilištu gdje su poginuli radnici čiji su inicijali M.Đ. /58/ i E.B. /26/, dok je treći A.M. /58/ teško povrijeđen, i, nakon ukazane ljekarske pomoći, otpušten je na kućno liječenje.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić rekao je danas da se na radnike obrušila zemlja.