Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup rs

Zbog droge uhapšeni osuđeni ratni zločinac, prijevoznik i profesor fizičkog u dvije škole

Foto: ATV
Privođenje Gandrića

Saša Lipovac (40) državljanin BiH je 2008. po potjernici kao optuženi ratni zločinac, uhapšen je u Gruziji

U akciji MUP RS u Bosanskoj Gradiški, usmjerenoj na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, uhapšeno je devet osoba.

Kako se saznaje među uhapšenima su Saša Lipovac iz Gradiške, čovjek sa bogatim kriminalnim dosijeom koji je zbog ratnog zločina odležao 10 godina zatvora, zatim prijevoznik Danijel Todorović, te profesor fizičkog vaspitanja u dvije osnovne škole Aleksandar Grandić.

Lipovac bježao od pravde, uhvaćen je u Gruziji

Saša Lipovac (40) državljanin BiH je 2008. po potjernici kao optuženi za ratni zločin, uhapšen je u Gruziji.

Foto: ATV
Privođenje Lipovca

Lipovac je kasnije osuđen na 10 godina zatvora. On je, kao pripadnik VRS-a, u noći između 1. i 2. augusta 1993. godine s još pet osoba došao u selo Liskovac.

Galameći i pucajući, ušli su u dvorište bošnjačke kuće, razbili kuhinjski prozor i ušli unutra. Lipovac je s potkrovlja gdje su se sakrili doveo dva muškarca, četiri žene i dvije djevojčice uzrasta četiri i pet godina.
Izveli su ih u dvorište i zapucali na njih, te ranili obje djevojčice i ubili dva muškarca i njihovu majku.

Jedna djevojka uspjela je pobjeći i sakriti se u susjednoj stričevoj nedovršenoj kući. Ali Lipovac ju je uhvatio i doveo u dvorište. Strgali su joj odjeću i jedan od njih ju je silovao.

Lipovac i ostali odvezli su se do druge kuće u Liskovcu, izveli su iz nje staricu 1931. godište i ubili je na njivi iza štale. Istovremeno su pucali i u njenog sina i pogodili ga u glavu, nanijevši mu rane od kojih je preminuo.

Tada su se vratili pred prvu kuću i zatekli jednog od počinitelja kako siluje djevojku 1973. godište. Drugi joj je stavio cijev pištolja na čelo, a Lipovac ih je tad prekinuo. Rekao je: “Dosta je”, uhvatio djevojku za ruku i rekao joj da bježi.

Sa Sašom Lipovcem bio je optužen i Dražen Nikić, ali on je oslobođen. Presuda je postala pravosnažna od 25. novembra 2010.

Pretresi i hapšenja

Akcija se sprovodi od ranih jutarnjih sati. U naselju Senjak Jedinica Žandarmerije je “upala” u Lipovčevu kuću, dok se u selu Mašići pretresa hala, kamionske cisterne i druga imovina koju je koristio Todorović.

Pretresi se obavljaju na više lokacija. Na terenu su i službeni psi tragači koji se koriste u pretrazi objekata koje su osumnjičeni koristili. Nekoliko osoba već je sprovedeno u PU Gradiška na dalju kriminalističku obradu.

Prema nezvaničnim informacijama ova akcija je rezultat višemjesečnog rada policije. Osumnjičenima se na teret stavlja da su se duži vremenski period bavili trgovinom narkotika, piše ATV.

Привођење професора Александра Грандића у Градишци

Posted by ATV Banjaluka on Wednesday, October 11, 2023

Akciju sprovode PU Gradiška, PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, Jedinica Žandarmerije…

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

Posted by ATV Banjaluka on Wednesday, October 11, 2023

Podsjetimo, profesor Grandić je krajem aprila ove godine uhapšen u akciji PU Gradiška zbog posjedovanja 400 grama “spida”, manje količine marihuane, te tableta ekstazija.

Ratni zločinac hapšen i u akciji Maglić

U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac se pominjao i u aferi “Azerbejdžan” u vezi sa trgovinom ljudima, odnosno izrabljivanjem radnika iz BiH.

Hapšen je i u akciji “Maglić” usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ Foča.