Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "rez"

Zbog više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo uhapšeno sedam osoba

mup ks vjezba
Ilustracija / FOTO: mupks

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza

U okviru akcije kodnog naziva “REZ” Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapšeno je sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, koje se dovode u vezi sa krivičnim djelima izvršenim na području Kantona Sarajevo.

– Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je uhapšeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK – potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić.

Detalj snimljen prilikom hapšenja na Ilidži / FOTO: avaz.ba

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a KS koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, provode akciju pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija “REZ” obuhvata lociranje i hapšenje određenih osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Poznata imena i javnosti i policiji

“Avaz” je, pozivajući se na svoje izvore, otkrio imena svih uhapšenih osoba. To su Elvis Kelmendi (1978.), Slobodan Tomanić (1971.), Harun Babić (2000.), Anel Sejfović (1987.), Ajlin Ahmić (1984.), Amer Pehlić (1984.) i Armin Kulašević (1984.). Prema istom izvoru, Elvis Keljmendi, zajedno sa svoja dva pratioca, uhapšen je u Neumu.