Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog lažnih dojava o bombama u Sarajevu uhapšeno pet osoba

policija

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su u protekla dva dana lišili slobode najmanje pet osoba, među njima četiri maloljetne, u okviru rasvjetljavanja slučajeva lažnih dojava o postavljenim bombama u više sarajevskih srednjih škola, javlja Anadolu Agnecy (AA).

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, u četvrtak, 22. marta, službenici policije lišili su slobode B.D. (20) rođenog u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

B.D. je navedenog dana oko 12:20 sati, obavijestio MUP Kantona Sarajevo, na broj 122, da je postavljena bomba u prostorijama Srednje medicinske škole Bjelave. O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.D. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, slobode je lišena i maloljetna osoba D.A. (16), zbog sumnje da je dao lažnu dojavu o postavljanju bombe u Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi u Sarajevu, prijavljenoj 22. marta 2018. godine. D.A. je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo i jučer su nastavili sa rasvjetljivanjem ovih slučajeva, a u vezi sa lažnom dojavom o postavljenoj bombi u prostorijama Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn, u Sarajevu, slobode su lišene tri maloljetne osobe. Slobode su lišeni A.D (16), P.I. (17) i K.M. (18).