Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dačić: Vučić je previše tolerantan

VUCIC I DACIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je previše tolerantan po pitanju sprovođenja Briselskog sporazuma i neformiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, dodajući da će predložiti Vučiću da povuče njegov potpis sa Briselskog sporazuma, javlja Anadolu agency (AA).

“Ne želim da dajem bilo kakve izjave koje mogu da odmognu predsjedniku Vučiću, ali iskreno rečeno, previše je tolerantan po tom pitanju. Ako ste vi potpisali neki ugovor i pet godina ga niste ispunili, mi za pet godina ne možemo da formiramo ZSO”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, koji je održan sinoć u Briselu, Dačić je rekao da je dobro da se razgovara, ali da pošto “Albanci pet godina nisu formirali ZSO”, on bi povukao svoj potpis sa Briselskog sporazuma.

“Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao svoj potpis i rekao ako nećete ZSO nećemo ni mi ostatak sporazuma. Predložiću Vučiću to, već sam to uradio, ali odgovor ne mogu da vam kažem pa ću ponovo predložiti”, dodao je.

Dačić je kazao da Evropska unije nije svjesna da time što pomaže Albancima, odmaže samoj sebi.

“Očigledno je da postoji mnogo gorčine zbog svega ovoga što se dešava, jesu teški ti sastanci sa Albancima, ali mnogo će teško da bude njima s ovakvim Vučićem koji je razočaran ovakvim reakcijama međunarodne zajednice”, izjavio je.

Upitan o mogućoj rekonstrukciji Vlade Srbije, Dačić je kazao da što se njegove Socijalističke partije Srbije tiče, ona ne voli promjene.

“Pitajte me za to što je važno, ionako nemaju šta da rade pa se prepucavaju po novinama”, rekao je.