Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog nesreće kod Salakovca potpuno obustavljen saobraćaj na putu M17

m17_kolona_3

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Salakovac, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

U oba smjera na putu Sarajevo Mostar stvorila se već kolona duga nekoliko kilometara.

Uslovi za vožnju danas su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Vozačima savjet da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Težak sudar kod Salakovca, dvije osobe povrijeđene FOTO

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac.

Na GP Doljani pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a zadržavanja su od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.