Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog uvijača za kosu zapalio se Studentski dom u Nedžarićima

nedzarici-1

Požar koji je preksinoć izbio u jednoj od soba na osmom katu Studentskog doma Nedžarići u Aleji Bosne srebrene, uzrokovala je neispravnost na električnom uvijaču za kosu.

Ovo je utvrđeno očevidom, kojeg su preksinoć u Studentskom domu nakon lokaliziranja požara, obavili pripadnici sarajevskog MUP-a i sudski vještak za protupožarnu zaštitu. Ozlijeđenih u požaru, srećom nije bilo, dok je soba u kojoj je buknula vatra skoro u potpunosti izgorjela.

Iako se od većine studenata koji su se preksinoć zatekli na mjestu događaja, moglo čuti da je požar na zadnjem katu doma uzrokovala upaljena pegla, iz policije su naveli da je u pitanju električni uvijač za kosu, te da njihovi službenici rade na dokumentiranju događaja.

Inače, III policijska uprava je dojavu o požaru u Studentskom domu dobila u utorak oko 21.35 sati, nakon čega su prema Nedžarićima upućene tri vatrogasne ekipe sa tri vozila. Nakon izbijanja vatre, brojni studenti su bili evakuirani iz doma. Kako su kazali neki od njih, u trenutku izbijanja vatre u sobi na osmom katu nije nikoga bilo, a djevojka koja u njoj stanuje je navjerojatnije zaboravila nešto isključiti, u ovom slučaju uvijač za kosu. Odmah po izbijanju vatre, 10-studenata se uputilo prema požarištu, te su aparatima za gašenje počeli gasiti požar sa vrata.

Kada su se uvjerili da u sobi nema nikoga, nastavili su sa gašenjem. Ubrzo su došli vatrogasci kojima je, pričaju studenti, samo preostalo požarište totalno lokalizirati i neutralizirati.

Studenti kažu da je kasnije djevojka koja stanuje u toj sobi odvezena vozilom hitne pomoći, iako u policiji tvrde da ozlijeđenih nije bilo. Direktor Studentskog centra Emir Kadrić je pohvalio  studente koji su prvi pritrčali gasiti vatru, te je posebno napomenuo kako su sve instalacije u domu stare i potencijalna su opasnost za živote studenata koji tu stanuju.