Crna hronika

Zbog zloupotrebe položaja uhapšeni bračni par Drina i Arman Galičić

03/06/2016

Postupajući po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS danas u poslijepodnevnim satima lišili su slobode tri osobe osumnjičene da su počinile krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, davanje i primanje dara, te protuzakonito posredovanje.

Glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić kazala je Feni da su uhapšeni Alma Drina, Tarik Drina i Arman Galičić.

– Alma Drina i Tarik Drina sumnjiče se da su od početka maja do dana lišenja slobode u više navrata od Armana Galičića tražili novac i zauzvrat mu obećali da će Alma Drina kao odgovorna osoba u kreditnoj zadruzi potpisati ugovor o zakupu poslovnog prostora s Armanom Galičićem. Tako su Alma i Tarik Drina sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 25.000 KM – navela je Bavčić.

Dodala je da će, nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, uhapšene osobe biti predate u nadležnost Tužilaštva KS-a.

 

Alma Drina je, inače, direktorica Željezničarske štedno-kreditne zadruge, dok je njen suprug Tarik Drina predsjednik Skupštine Zadruge te uposlenik i direktor u Odjelu za marketing BH Telecoma.

Komentari