Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena preminula od zadobivenih ozljeda, suprug i dijete u bolnici

svjetlana-bojic-sa-suprugom
FOTO: Dnevni list

Svjetlana Bojić (31) iz Kotor Varoša preminula je od posljedica ozljeda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u mjestu Vrbanjci kod Kotor Varoša.

U ovoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 16 sati, teško je ozlijeđen njen suprug Dejan Bojić (26), a lakše trogodišnji sin L.B. Nesreća se dogodila kada su se sudarili Golf kojim je upravljao Dejan i VW Cady firme “Tri best” za čijim upravljačem je bio Drago Janković (36) iz Banja Luke.

Svi ozlijeđeni su nakon nesreće prevezeni u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci. Svjetlana je u bolnicu dovezena u komi i sa teškom višestrukim ozljedama. Operirana je, ali se njeno stanje pogoršalo i preminula je jučer ujutro.

Uzrok ove tragične saobračajne nesreće iz banjalučkog Centra javne sigurnosti nisu saopštili.

– Obavljen je uviđaj i izuzeti određeni tragovi u cilju utvrđivanja svih okolnosti i uzroka – kazala je glasnogovornica CJS-a Banja Luka Marija Markanović ne navodeći više detalja.

Prema neslužbenim informacijama Golf i Cady su se direktno sudarili na izlazu iz jedne krivine u Vrbanjcima.

– Pretpostavlja se da se jedno vozilo zanijelo na krivini i prešlo u drugu traku. Tako sam čuo da se priča, ali ne znam detalje, kazao je jedan od mještana Vrbanjaca.

Prema njegovim riječima u trenutku sudara Golf je išao iz pravca Banje Luke prema Kotor Varošu, a Cady je dolazio u susret.

Poznanici Bojića u šoku su ispričali da su Svjetlana i Dejan već nekoliko godina u braku i da žive u Maslovarama kod Kotor Varoša. Prema njihovim riječima oboje su zaposleni u preduzeću obuće “Sportek” u Kotor Varošu. Svjetlana je radila kao prevodilac za talijanski jezik.

Neizvjesne prognoze

U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, navodeći inicijale, kazali su da su da je stanje ozlijeđenog Dejana Bojića izuzetno teško.

– Pacijent D. B. primljen je sa teškim ozljedama i u šoku. Odmah je operisan i smješten je na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Sve prognoze su neizvjesne, saopštili su iz UKC RS i dodali da je trogodišnje dijete L. B. zadobilo lakše ozljede i smješteno je na Klinici za dječju hirurgiju. Treći pacijent Drago Janković također je lakše ozlijeđen i pušten je na kućno liječenje.